В США розповіли, скільки Іран передав РФ балістичних ракет і куди ними будуть бити орки

Росія найбільш ймовірно буде бити іранськими балістичними ракетами по енергетичній інфраструктурі України

Іран нещодавно передав Росії понад 200 ракет Fateh-360, які агресор, ймовірно, планує використовувати для атак на інфраструктуру України. Про це йдеться у звіті американського Інституту вивчення війни (ISW).

Зокрема, аналітики ISW посилаються на статтю The Times від 6 вересня, де, зокрема, зазначено, що 4 вересня російське судно доставило ці ракети в невідомий порт на Каспійському морі. Цю інформацію видання отримало від джерела в українській військовій розвідці.

Також нещодавно офіційні представники США та Європи підтвердили, що Іран почав постачати Росії балістичні ракети малої дальності, до яких належать і Fateh-360.

За оцінками ISW, Росія, ймовірно, застосовуватиме ці ракети для ураження енергетичної, військової та цивільної інфраструктури України, що може відбуватися вже цієї осені та взимку.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що Іран, ймовірно, поставив Росії балістичні ракети малої дальності. При цьому військові вважають, що Захід повинен відреагувати на такі дії Ірану та РФ, наприклад, збільшити постави своєї зброї Україні та дозволити бити нею вглиб російських територій. Вони говорять, що рівень підтримки Росії так званою "віссю зла" виріс в рази і на це необхідно терміново реагувати. Поки Захід жує соплі, місяцями обмірковуючи спочатку взагалі можливість бити їхньою зброєю по ворожій території, а потім ще й кожен метр — там все набагато швидше відбувається, заявили військові. Виготовили, передали, виготовляють наступну партію. Все відбувається без будь-яких обмежень та умов, додали в ЗСУ.