Від коронавірусу помер бізнесмен зі списку Forbes

Коронавірус забрав життя ще однієї відомої людини

В інфекційній лікарні Москви помер бізнесмен з Колими Володимир Христов. Його серце перестало битися на 71 році життя. Причиною смерті олігарха стала короновірусна інфекція, з якою напередодні він потрапив до медустанови. Про трагічну подію інформує Forbes.

За життя Христов встиг багато чого досягти. Наприклад, у 2020 році Forbes вніс його до списку найбагатших бізнесменів Росії. Стан олігарха $ 500 млн, що дозволило йому знаходиться на 192 місці в рейтингу. Крім того, Володимир був власником найбільшої золотодобувної компанії "Сусуманзолото" в Магаданській області. У 2019 вона зайняла 11 місце в списку таких компаній в Росії. У тому ж році вона здобула приблизно 6 тонн золота.

Однак перед тим, як домогтися такого успіху, він пройшов довгий і важкий шлях. Спочатку Христов працював там помічником машиніста екскаватора, потім перейшов ріс з однієї посади на іншу і в результаті став першим керівником цієї компанії.

Як повідомляє Forbes, по станом на 2020 Володимиру Христову належало близько 65% акцій компанії. Ще 22% "Сусуманзолото" належать його дружині. Відомо також, що в період з 1994 по 2010 роки він обирався в Магаданську обласну думу. крім цього олігарх ще був нагороджений орденом "За заслуги перед Вітчизною" II ступеня.

Нагадаємо, раніше сайт "Коментарі" повідомляв своїм читачам про те, що у Флориді в лікарні помер легендарний американський рок-музикант і засновник кількох груп, а також про смерть відомої британської моделі, яка була улюбленицею німецький модельєр, фотограф, колекціонер і видавець Карла Лагерфельда.