Вторгнення не було: у Путіна різко змінили свою позицію щодо війни в Україні

Росія знову різко змінює свою позицію - запевняє Захід не залишив РФ іншого виходу

Міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров стверджує, що російські війська не вторгалися до України. Як повідомляє портал "Коментарі", про це головний російський дипломат заявив в інтерв'ю "BBC" у кулуарах Петербурзького економічного форуму.

Сергій Лавров заявив, що помилково вважають, що Росія вторглася на територію України. Насправді цього не було, але було оголошення про те, що Росія починає "спеціальну військову операцію" в Україні як відповідь на те, що Захід відмовився чути Росію і приймати її доводи. Росія не залишила просто іншого способу довести Заходу, що він іде на великий злочин, коли намагається втягнути Україну в НАТО.

Кореспондент BBC попросив Лаврова прокоментувати слова верховного комісара ООН з прав людини Мішель Бачелет про те, що в селі Ягідне Чернігівської області російські військові 28 днів утримували 360 осіб, у тому числі 74 дитини та п'ять осіб з інвалідністю, у підвалі школи без туалету та майже без води, 10 людей похилого віку.

На таке уточнення Лавров відповів, що міжнародні чиновники, включаючи верховного комісара з прав людини, включаючи, на превеликий жаль, генерального секретаря ООН та багатьох інших представників Організації Об'єднаних націй, зазнають тиску Заходу. І дуже часто виступають рупором тих фейкових новин, які розповсюджує Захід.

"Тобто, значить, Росія знову біла та пухнаста?" - Запитав журналіст.

"Ні, Росія не біла і не пухнаста, Росія така, якою вона є, і ми не соромимося показувати себе такими, якими ми є", - сказав російський міністр.

Читайте також на порталі "Коментарі" - напередодні контрнаступу ЗСУ у лавах окупантів вже починається паніка – готові навіть йти на радикальні кроки та стріляти у себе – аудіоперехоплення ГУР.