Як операція в Курській області вплинула на росіян: що вони думають про Кремль та Путіна

Росіяни демонструють рекордний рівень тривожності через події в Курській області

Через операцію Збройних сил України в Курській області росіяни стали більш критично ставитися до Кремля. Про це свідчить опитування російського фонду "Громадська думка".

За його інформацією, 11 серпня 25% росіян заявили, що дії Кремля викликають у них "обурення". При цьому фонд наголошує, що рівень невдоволення став рекордним з липня 2023 року, коли терористична група Вагнера на чолі з Євгеном Пригожиним йшла зі збройним заколотом на Москву. Тоді російською владою були незадоволені 26% опитаних росіян.

За тиждень настання українських військових на території Курської області частка обурених діями російської влади збільшилася на 7%.

За даними соціологів, цей різкий стрибок став найбільшим з осені 2022 року, коли диктатор Володимир Путін оголосив першу масову мобілізацію з 1940-х років. Тоді частка "невдоволених" владою за три тижні піднялася з 21% до 31%.

Соціологи підкреслили, що втрати десятків сіл у Курській області, повідомлення про жертви та перекидання солдатів-строковиків різко посилили страх у російському суспільстві.

Результати соцопитування показали, що 45% росіян повідомили про тривожні настрої серед знайомих та колег, це рекорд із жовтня 2023 року. Рівень тривожності зріс на 12 процентних пунктів за два тижні – це найбільший стрибок із часів мобілізації.

У травні 2023 року, коли українські безпілотники атакували Москву, ФОМ також фіксував схожий сплеск стресу на 11 процентних пунктів.

Незважаючи на зростаючий стрес, рівень довіри до Путіна зріс із 78% до 80%. Водночас, рейтинг Єдиної Росії знизився з 49% до 44%, що є найнижчим показником за останні 10 місяців.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав , що навряд чи росіяни потроять бунт проти Путіна.