Як реагують члени ОДКБ на війну України проти російських окупантів

Що відомо про останнє засідання військового комітету країн-членів: які вимоги висувала росія

Військовий комітет шести країн-членів Організації договору колективної безпеки (ОДКБ) засідав в квітні. Однак, за словами міністра оборони Казахстану Руслана Жаксиликова, вони не обговорювали питання залучення військ країн-членів до війни на території України. Про це повідомляють в Головному управлінні розвідки Міністерства оборони України.

Представники країн-членів організації Вірменії, Казахстану, Киргизстану, Таджикистану не хочуть брати участь у війні проти України та не бажають надавати військових для миротворчих операцій на територіях псевдореспублік так званих "ДНР" та "ЛНР". Хоча, як повідомляють в розвідці, рф на цьому наполягала.

"Натомість, члени ОДКБ можуть розглянути можливість обмеженого розгортання національних контингентів на території рф або Білорусі. Але тільки після офіційної заяви щодо нападу України на їхню територію", - йдеться в повідомленні.

Наразі всі країни-учасники ОДКБ, крім Білорусі зайняли досить нейтральну позицію щодо війни росії проти України, вони не визнали анексію Криму та незалежність "ДНР"/"ЛНР".

Як повідомляв портал "Коментарі", наскільки може затягнутися позиційна війна з російськими окупантами. Прогнози дав радник президента Олексій Арестович. За його словами, після активних атак, буде наступний етап війни - позиційна й вона може затягнутися.

Також ми повідомляли, що Збройні сили України провели успішну операцію в Чорноморській зоні та ліквідували пунт управління окупантів на острові біля Одеси. Ворог зазнав втрат в результаті атаки наших військових.