"Якби не ці дві події": Путін розповів, що завадило Росії мати ще більшу територію

Сьогодні Путін знову заявив, що без перемоги СРСР світ був би зовсім іншим

Президент РФ Володимир Путін із жалем висловився про те, що через відомі події в історії територія Росії істотно скоротилася, також зменшилася кількість її населення. Як інформує видання "Коментарі", про це Путін міркував сьогодні під час бесіди зі школярами у всеросійському дитячому центрі "Океан" у Владивостоці, повідомляє "Радіо Свобода".

Розмірковуючи з дітьми на тему історії, російський президент висловив жаль з приводу того факту, що, якби не революція 1917 року і не розпад СРСР, то сьогодні б територію РФ населяло до пів мільярда осіб. Президент РФ зазначив, що в минулому столітті Росії довелося двічі тримати удар, щоб вистояти. В результаті російська державність двічі серйозно похитнулась, хоча й вистояла.

Звичайно ж, не обійшлося в цій розмові й без порушення теми Другої світової війни. Володимир Путін зазначив, що саме завдяки СРСР була повалена нацистська Німеччина і, якби історія закінчилася інакше, то сьогоднішній світовий порядок був би кардинально іншим.

Порцією критики Володимир Путін пройшовся по тих, хто поширює чутки про безпрецедентні жертви під час штурму Ленінграда. Він порадив дітям із недовірою ставитися до таких розповідей "базік" і не вірити в те, що, якби радянська влада здала окупантам Ленінград, то вдалося б урятувати тисячі людських життів.

Читайте також на порталі "Коментарі" - ексглава МЗС України Клімкін висловив думку, що Путін точно буде підіймати ставки у війні проти України. Тому Україні без стовідсоткових гарантій допомоги з боку США не вистояти.