З'явилася реакція Кремля на офіційну відмову України від переговорів

Дмитро Пєсков заявив, що Москва чекатиме зміни позиції офіційного Києва чи нової влади в Україні

У Кремлі збираються чекати або зміни позиції президента України Володимира Зеленського щодо переговорів з Росією або його зміни, намагаючись домовитися з уже майбутнім українським гарантом. Про це повідомляє портал "Коментарі" із посиланням на заяву прес-секретаря президента РФ Дмитра Пєскова.

"Щоб вести переговори, потрібні дві сторони... Тепер чекатимемо або зміни позиції нинішнього президента, або, можливо, дочекаємось майбутнього президента України", - сказав рупор Кремля.

Зазначимо, президент України Володимир Зеленський підписав указ про набуття чинності рішення РНБО від 30 вересня, де констатується неможливість проведення переговорів з президентом Росії владимиром путіним, містяться рішення щодо звернення до НАТО та доручення уряду працювати над збільшенням військово-технічної допомоги Україні, а також згадування про санкційне реагування. Про що каже такий крок? Як події у російсько-українській війні можуть розвиватися далі? Портал "Коментарі" із цими питаннями звернувся до експертів.

Читайте також на порталі "Коментарі" - прес-секретар МЗС Казахстану Айбек Смадіяров заявив, що хоч Росія і є найбільшим членом Організації Договору про колективну безпеку (ОДКБ) , альянс не буде стороною у війні, що триває в Україні. Про що говорить подібна заява? Яка доля чекає ОДКБ у найближчому майбутньому? Журналісти "Коментарів" із цими питаннями звернулися до експертів.