З'явились перші реакції з Росії на видачу ордера на арешт Путіна

Російські чиновники відреагували на рішення МКС, який видав указ на арешт російського диктатора Володимира Путіна.

Міжнародний кримінальний суд ухвалив рішення видати два ордери на громадян РФ за воєнні злочини в Україні щодо неповнолітніх дітей. Один ордер на арешт президента Росії Володимира Путіна, тоді як інший на російську уповноважену з прав дітей Марія Львова-Бєлова. На таке рішення МКС відреагували російські державні діячі та політики. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на російські ЗМІ.

Згідно з рішенням Міжнародного кримінального суду російський диктатор несе відповідальність за "воєнні злочини у вигляді незаконної депортації дітей і незаконне переміщення дітей з окупованих територій України до Російської Федерації". Суд наголошує, що Марія Львова-Бєлова несе відповідальність в тих самих діях, як і Путін.

На рішення МКС відреагувала російська уповноважену з прав дітей.

"Чудово, що міжнародне товариство оцінило роботу з допомоги дітям нашої країни", - цинічно заявила Марія Львова-Бєлова.

Не набагато краще висловився на арешт Путіна і експрезидент Росії Дмитро Медведєв

"Немає потреби пояснювати, де слід скористатися цим документом", - сказав російський політик.

Депутат Ради федерації Росії Андрій Клішас заявив, що Міжнародний суд видав дивне рішення і таким чином скоро припинить своє існування.

"Ухваливши таке абсурдне рішення, МКС став на шлях самоліквідації, РФ потрібно негайно видати ордер на арешт усіх "суддів" МКС", - говорить російський чиновник.

Інший російський депутат звинуватив президента Зеленського та українських союзників у воєнних злочинах та вказав, що МКС виписав ордер не тим людям.

"Ордери МКС на арешт потрібно виписувати Зеленському, його зграї та їхнім західним покровителям, вони реальні військові злочинці", - каже Леонід Слуцький.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що Міжнародний суд видав ордер на арешт Путіна: що це означає?

Також "Коментарі" писали, що у Кремлі відреагували на заяви Міжнародного суду про справи щодо воєнних злочинів РФ.