Закінчення війни: скільки росіян згодні на повернення українських територій

Більшість росіян підтримають закінчення війни в Україні, якщо Путін оголосить таке рішення.

Кількість росіян, які підтримують мирні переговори щодо закінчення війни в Україні зростає. Крім того, кожен третій росіянин погоджується на умову повернення Україні тимчасового окупованих територій, які опинились під контролем РФ. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на дослідження "Левада-Центр".

Згідно з опитуваннями "Левада-Центр", у липні 58% громадян РФ підтримували початок перемовин щодо закінчення війни в Україні. Після боїв у Курській області цей показник знизився у серпні до 50%, однак у вересні зріс до 54%. Крім того, у вересні знизилась кількість прихильників продовження бойових дій – з 41% до 39%.

Коли ж росіян запитали, чи підтримають вони рішення російського диктатора Володимира Путіна припинити війну – 72% респондентів погодились. Крім того, якщо однією з умов закінчення війни стане деокупація українських територій, то таке рішення підтримає 31% росіян.

Також опитування "Левада-Центр" свідчить, що у РФ зменшується кількість росіян, які вважають, що війна в Україні йде успішно. У лютому таких було 70%, а вересні стало 60%. Кожен четвертий росіянин вважає, що війна проти України йде неуспішно.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв про результати опитування, які показали, що у росіян змінюється думка про війну в Україні. Стало відомо, які групи населення проти військових дій в Україні, а які й надалі підтримують російську агресію.

Також "Коментарі" писали про опитування, яке показало, що для українців означає перемога у війні. Майже половина вважатиме перемогою звільнення усіх окупованих територій, а кожен десятий - зникнення РФ.