Заводи працюють на повну потужність. Стало відомо, скільки снарядів Росії передала КНДР

Країна-агресор Росія отримала від КНДР 6,7 тис. контейнерів: цього достатньо, аби розмістити близько 3 млн артилерійських снарядів, про це повідомив міністр оборони Південної Кореї Шин Вон Сік, пише Yonhap

За словами Шин Вон Сіка, Північна Корея і далі активно працює на Росію і виготовляє для неї, зокрема, снаряди. Як стверджує міністр, оборонні заводи у КНДР працюють на повну потужність.

Міністр каже, що в Північній Кореї спостерігається нестача електроенергії, тому заводи працюють на 30% потужності, але це не стосується тих підприємств, які виготовляють боєприпаси для Росії. Окремі з них, каже Шин Вон Сік працюють на повну потужність.

Корейський міністр оборони стверджує, що після домовленостей між КНДР та Росією, які мали місце у вересні минулого року, до країни-агресора було відправлено 6,7 тис. контейнерів, які можуть вмістити близько 3 млн артилерійських снарядів калібру 152 мм або 500 тис. снарядів калібру 122 мм.

При цьому Росія надає Північній Кореї сировину та запчастини, які необхідні для виробництва зброї. Окрім того, РФ постачає КНДР товари першої необхідності, а також продовольство.

Натомість Росія постачає Північній Кореї продовольство, інші предмети першої необхідності, сировину та запчастини, які використовують у виробництві зброї.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що КНДР поставила Росії 1,5 млн. боєприпасів виробництва 1970-1980-х років сумнівної якості. Зокрема, таку інформацію озвучив представник ГУР Міноборони Вадим Скібіцький. За його словами, Північній Кореї вигідно працювати з Росією. Вона віддає старе, просить наростити виробництво у себе та просить натомість певні технології, зокрема ракетні, технології для виготовлення підводних човнів, для того, щоб розвивати свій оборонно-промисловий комплекс.

Окрім того, з'явилася інформація, що Іран уже нібито відправив Росії 400 балістичних ракет класу "земля-земля". Йдеться, ймовірно, про Fateh-110 та Zolfaghar, які можуть стати великою проблемою для української протиповітряної оборони.