Головна Новини Світ Росія ЗМІ дізналися, коли Путін піде з посади президента Росії
commentss НОВИНИ Всі новини

ЗМІ дізналися, коли Путін піде з посади президента Росії

За даними Bloomberg, президент Росії не добуде до 2036 року

20 грудня 2020, 22:14 comments4070
Поділіться публікацією:

Законопроект, що дає недоторканність колишнім президентам, породив нове обговорення елітами перспектив відходу Володимира Путіна з поста президента до 2036 року, повідомляє Bloomberg з посиланням на джерела, близькі до Кремля.

ЗМІ дізналися, коли Путін піде з посади президента Росії

Залишитися на чолі країни після 2024 року Путіну дозволяють літні поправки до Конституції. Проте близькі до Кремля співрозмовники тепер обговорюють, що Путін може піти раніше, змінивши пост президента на посаду, яка дозволить "зберегти кермо влади без щоденного тягаря президентства". Про таку дискусії Bloomberg повідомили три людини, знайомих з обговореннями.

"Головна мета Путіна — не перетворитися на" кульгаву качку ". Якщо він відмовиться від свого президентства раніше, він уникне цього сценарію", — розповіла агентству директор центру вивчення російської еліти ГУУ Ольга Криштановська.

Чутки про дострокову відставку російського президента кілька разів з'являлися і в минулому, але кожен раз опинялися невірними, пише агентство.

"Еліти надмірно хвилюються, але так і має бути", — сказав Костянтин Костін, колишній чиновник, який очолює Фонд розвитку громадянського суспільства. Політтехнолог упевнений, що Путін не збирається йти з посади: "У нас моноцентрична система, в якій велике значення має те, хто займає президентський пост".

Як раніше повідомляли "Коментарі", Путін розповів, чи буде він далі президентом Росії.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини