ЗМІ дізналися через скільки часу у Росії закінчиться важлива бойова техніка

Російська армія втрачає стільки ж БМП, скільки промисловість РФ будує нових або виводить з довгострокового зберігання

Беручи до уваги статистику знищення військової техніки РФ під час війни в Україні, в кремлівського режиму за два-три роки можуть закінчитись бойові машини піхоти.

Як інформує Forbes, російська армія тепер втрачає стільки ж бойових машин БМП, скільки на російських заводах випускають нових або виводять з довгострокового зберігання.

"БМП, більше ніж танки, є робочими конячками російської механізованої війни. Вони перевозять піхоту в бій, підтримують її під час десантування і евакуюють вцілілих, якщо вони змушені відступати. Недарма у 2022 році аналітик Фонду Карнегі Майкл Кофман написав, що він підозрює, що "головна російська нестача бронетехніки - не в танках, а в БМП", - зазначають на сторінках видання.

При цьому на початку війни РФ налічувала майже 4 000 БМП-1, модернізованих БМП-2 і новітніх БМП-3. Але за 23 місяці боїв в Україні виведено з ладу майже 2 000 цих машин.

Військові резерви теж не безкінечні, адже на складах РФ залишається 3 000 старих БМП і з них понад 700, які, не підлягають відновленню.

"Якщо Курганмашзавод не зможе значно розширити виробництво, виробництво боєздатних БМП може значно скоротитися, починаючи приблизно з 2026 року. Навіть раніше, якщо збережеться нещодавня динаміка втрат", - стверджують журналісти медіа.

"Російські планувальники знають, що БМП будуть дефіцитними. Армія з великою кількістю спеціальних бойових машин не збирає грубі імпровізовані машини так, як це робить російська армія", - підсумовує Forbes.

Нагадаємо, що "Коментарі" писали про те, що журнал The Time назвав 10 глобальних ризиків 2024 року