ЗМІ назвали російських ідеологів повномасштабного вторгнення в Україну

Секретар радбезу РФ Микола Патрушев та директор ФСБ Олександр Бортніков переконали Путіна почати війну

ЗМІ з'ясували, хто переконував Путіна у необхідності почати повномасштабне вторгнення в Україну. Ними виявилися секретар радбезу РФ Микола Патрушев та директор ФСБ Олександр Бортніков. Про це повідомляють "Коментарі", посилаючись на The Times.

Джерела американських ЗМІ повідомили, що через вік президента РФ, керівники силових структур вирішили, що в них закінчується час для остаточного вирішення питання "західної агресії". А для цього, їм потрібно було остаточно завершити українську проблему.

Джерело ЗМІ в російському Уряді з псевдонімом Сергій Рудий розповів, що в найближчому оточені Путіна до середини літа 2021 року сформувалася "критична маса" думок щодо необхідності військового вторгнення. Але на той момент формати "удару" не був визначений.

Але вже до кінця літа 2021 року Патрушев та Бортніков прийняли принципове рішення про вторгнення в Україну. Їм лишилося тільки переконати Путіна розпочати операцію та сили для удару.

При чому, The Times називає Шойгу виконавцем, що вагається. Але більшість з російських еліт навіть не проінформували про плани почати війну та сприймали попередні події, як блеф.

За словами джерела, речник Путіна Пєсков незабаром після початку війни розповів, що більшість членів Ради безпеки дізналися про підготовку вторгнення лише на засіданні 21 лютого.

Нагадаємо, що "Коментарі" повідомляли, чи змінив Шольц свою позицію щодо Путіна. Позиція канцлера Німеччини Олафа Шольца не змінилася. Він, як і раніше вважає, що Росія має вивести свої війська з України та припинити війну проти суверенної держави.