Зустріч Зеленського і Макрона: як відреагували в Кремлі

Росія вважає, що закордонні партнери можуть вплинути на зниження «провокацій ЗСУ» на Донбасі

Загострення військової обстановки на окупованих територіях Донбасу залишається одним із головних питань нинішнього порядку денного. Можливості деескалації конфлікту обіцяв обговорити й глава української держави Володимир Зеленський на сьогоднішній зустрічі у Франції. Чого ж від спілкування Зеленського і Макрона очікують в Кремлі, повідомляє ТАСС.

За словами прес-секретаря Путіна Дмитра Пєскова, зіткнень поблизу лінії розмежування нібито стало менше. Однак у всіх можливих провокаціях політик продовжує звинувачувати винятково українську сторону.

Тому Пєсков під час спілкування із журналістами та заявив, що сподівається на міжнародних партнерів. На думку представника Кремля, як французькі, так і німецькі політики здатні переконати Володимира Зеленського в необхідності припинення "провокацій" з боку української армії.

Дмитро Пєсков переконаний, що і в Ангели Меркель, і в Еммануеля Макрона "вистачить впливу", щоб Зеленський зміг змінити ситуацію на Донбасі. Одним зі способів, вважає політик, є нагадування про укладені "Мінські домовленості". Нібито Україні слід почати їх виконувати.

При цьому про будь-яку участь російських військових у протистоянні на Донбасі в Кремлі, як і раніше, не згадують. Хоча навіть в іноземних ЗМІ висловлюють занепокоєння щодо передислокації деяких бойових підрозділів армії РФ до кордону з Україною.

Нагадаємо, раніше "Коментарі" повідомляли, що Воронезьку область в уряді Росії чомусь порахували найвдалішою для дислокації власної армії. Саме в цій області був розбитий польовий військовий табір росіян, а також спостерігається скупчення різної техніки. У нашому матеріалі ви можете дізнатися більше деталей, а також ознайомитися з фото- і відеоматеріалами, що підтверджують статистичні дані.

Також на порталі ви можете прочитати про те, чим Володимир Зеленський пригрозив президенту Росії через загострення на Донбасі.