Звільнення Валерія Залужного: В Кремлі розказали, як це вплине на Росію

Речник російського диктатора Володимира Путіна Дмитро Пєсков прокоментував відставку Валерія Залужного з посади головнокомандувача ЗСУ, передає портал «Коментарі»

Дмитро Пєсков заявив, що звільнення Залужного не змінить перебіг так званої "спеціальної військової операції" Росії.

"Ми не думаємо, що це фактор який може змінити хід спецоперації",
- повідомив Пєсков.

Речник російського президента вчергове відзначив, що "спецоперація" буде тривати "до досягнення всіх її цілей".

Пєсков також повідомив, що 9 лютого, Путін працюватиме у Кремлі та проведе оперативну нараду з членами Ради безпеки РФ. Пресс-секретар відмовився називати тему наради, проте підкреслив, що Путін сам її визначить, або пізніше подробиці розкриє прес-служба Кремля.

Нагадаємо, як передавав портал "Коментарі", 8 лютого Головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний після зустрічі із Володимиром Зеленським повідомив, що завдання у війні змінюються, тому треба адаптуватися до нових реалій. За його словами, прийнято рішення про необхідність зміни стратегії. Окрім того, міністр оборони Рустем Умєров у Фейсбуці теж повідомив, що війна змінюється та вимагає змін. Бойові дії 2022, 2023 та 2024 – це три різні реальності, додав він. Умєров заявив, що Залужного відправлено у відставку.

При цьому західні журналісти прогнозують, що звільнення генерала ознаменує новий та вирішальний етап у війні – той, у якому Зеленський ризикує помилитися. Видання зазначає, коли 8 лютого Зеленський нарешті замінив Валерія Залужного на Олександра Сирського на посаді командувача Збройних сил у рамках ширшої реорганізації, це було так, ніби сталося щось доленосне. У публікації зазначають, що "частково це пов'язано з вирішальною роллю генерала Залужного у відважності російським військам у перші дні вторгнення, а також з його популярністю серед особового складу та цивільного населення України".

Також "Коментарі" розповідали, про що говорить рішенняЗеленського, який замінив Залужного Сирським.