У Бразилії відреагували на критику Зеленського і сказали, що може втратити Україна

У Бразилії також виступили категорично проти будь-яких санкцій для Росії, щоб не загострити «конфлікт»

Спроби ізолювати Росію та запровадити проти неї санкції можуть загострити "конфлікт" в Україні, заявив посол Бразилії в Києві Рафаел ді Мелу Відал в інтерв'ю для порталу Metrópoles.

Зокрема, посол заявив, що Бразилія виступає проти міжнародної ізоляції будь-якої зі сторін "конфлікту", як України, так і Росії, оскільки ізоляція або санкції щодо Росії можуть лише загострити "конфлікт".

Голова дипломатичної місії додав, що Бразилія не планує відмовлятися від свого нейтралітету у цьому конфлікті. На його переконання, відмова від нейтралітету не буде найкращим способом для Бразилії допомогти Україні.

"Найкращим шляхом для Бразилії залишатися нейтральною, адже у разі відмови від нейтралітету, у нас не буде достатньо військових і фінансових ресурсів, щоб вплинути на хід війни. Крім того, Київ може втратити важливий інструмент, який Бразилія пропонує – можливість для діалогу та взаємодії з Москвою", - заявив посол.

Дипломат підкреслив, що Бразилія послідовно виступає за мирне вирішення конфлікту і "щодня працює над пошуком рішення". За його словами, влада країни відмовляється підтримувати тих, хто використовує агресивну риторику та виступає за продовження бойових дій. Також Бразилія не збирається приєднуватися до військових угод та альянсів, додав посол.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що президент Володимир Зеленський висловив розчарування тим, що не отримав підтримки від президента Бразилії Луїса Інасіу Лули да Сілви під час зустрічі в Нью-Йорку у вересні минулого року. Зеленський також розкритикував пропозиції бразильської влади щодо діалогу з Москвою, взаємних кроків та так званих компромісів, але ціною України. Більше того, Зеленський назвав "театром" бразильсько-китайський "мирний план" закінчення війни.