Виверження вулкана в Еквадорі: одне з міст у країні виявилося покритим попелом

Виверження вулкана в Еквадорі, на східному схилі Анд залишило кілька міст покритими попелом

Більше року відбувалися невеликі виверження вулкана Сангай. Вони не мали особливого впливу на людей, оскільки вулкан знаходиться далеко. Але нещодавнє зміна напрямку вітру принеслр попіл до узбережжя і порушеним районам, включаючи найбільший місто Гуаякіль.

"Попіл виходить із вулкана Сангай і поширюється в провінцію Гуаяс, і ми бачимо, що деяка кількість попелу прибуває в околиці Гуаякіля", – сказав журналістам Бенджамін Бернард з Геофізичного інституту Еквадору, посилаючись на провінцію, де розташований Гуаякіль.

В Інституті заявили, що він очікує незначного виверження вулкана в найближчі дні.

Аеропорт Гуаякіля припинив польоти, щоб робітники могли очистити злітно-посадкову смугу, влади почали очищати попіл з громадських місць, щоб запобігти потенційні проблеми з диханням. Дороги були закриті для рухи в деяких частинах провінції Лос-Ріос і Чімборасо.

"Тепер ми повинні носити маску не тільки з-за коронавіруса, але і з-за попелу, який покриває весь Гуаякіль", - сказала домогосподарка Карен Фігероа, яка прибирала попіл з внутрішнього дворика свого будинку в Гуаякілі.

Раніше "Коментарі" писали, що в кратері одного з найбільш небезпечних вулканів планети - Кілауеа - виявили велике озеро. Його знімок опублікували вчені з NASA.