Ердоган дав ляпаса 5-річному хлопчику, який не поцілував йому руку (ВІДЕО)

Президент Ердоган здивував своєю реакцією на поведінку дитини, що не поцілувала йому руку

Президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган став об'єктом уваги медіа після інциденту на церемонії вручення ключів від квартир сім'ям, які постраждали від торішнього землетрусу в місті Різе. Ердоган дав легкого ляпаса маленькому хлопчику, який не поцілував його руку на знак поваги, як це прийнято в турецькій традиції. Відповідні кадри поширили турецькі ЗМІ.

Сім'я з двома маленькими синами піднялася на сцену, де першим до президента підбіг 5-річний хлопчик. Ердоган простягнув йому руку долонею донизу, чекаючи поцілунку. Коли цього не сталося, президент дав хлопчикові легкого ляпаса. Після підказки дорослих хлопчик поцілував руку і притиснув її до чола, згідно з традицією. Другий хлопчик, підійшовши до Ердогана, обійняв його, але цілувати руку не став. Після цього президент дав дітям по грошовій купюрі.

У Туреччині досі широко поширена традиція цілувати руку старшим на знак поваги та пошани. Цей звичай особливо практикується під час святкових подій, таких як Курбан-Байрам і Рамазан-Байрам, а також під час сімейних зустрічей. Молодші члени сім'ї цілують руку старшим, а потім підносять її до чола, демонструючи шану і повагу до старшого покоління. Ця традиція має глибоке коріння в турецькій культурі та відображає важливість сімейних зв'язків і шанобливого ставлення до старших.

Нагадаємо, що "Коментарі" писали про те, що Ердоган зробив пропозицію Зеленському. Президент Туреччини Реджеп Тайіп Ердоган повідомив, що його країна зацікавлена у відновленні роботи Чорноморського зернового коридору. І саме ця тема була ключовою під час його розмови з українським лідером Володимиром Зеленським. Як передає портал "Коментарі", про це Ердоган повідомив під час підходу до ЗМІ із прибуття із саміту НАТО в США, пише турецьке агентство Anadolu.