Коли Ердоган зібрався до Росії: ЗМІ дізналися дату

Ердоган може зустрітися з Путіним у Росії на початку вересня

Президент Туреччини Реджеп Тайіп Ердоган планує зустрітися з російським диктатором Володимиром Путіним у Сочі на початку вересня. Як передає портал "Коментарі", про це повідомляє російське пропагандистське інформагентство "ТАРС".

Дипломатичне джерело пропагандистського видання в Туреччині повідомило, що швидше за все можлива дата зустрічі Ердогана і Путіна називаэться 4 вересня.

"Зустріч президентів планується у Росії. Можлива дата - 4 вересня, у Сочі", - розповіло джерело.

Раніше видання Yeni Şafak повідомило, що президент Туреччини Реджеп Тайіп Ердоган має намір відвідати Росію для зустрічі з російським диктатором Володимиром Путіним.

Хоча ще раніше низка ЗМІ повідомляла, що російський президент володимир путін у серпні здійснить перший закордонний візит (відвідання Білорусі навряд чи можна вважати таким) після видачі у березні Міжнародним кримінальним судом ордера на його арешт. Наприкінці серпня, за даними місцевих ЗМІ, путіна чекають у Туреччині, де він мав обговорити з президентом Реджепом Ердоганом відновлення Чорноморської зернової ініціативи, яку Росія відмовилася продовжувати після 17 липня.

Читайте також на порталі "Коментарі" - Росія, яка розірвала понад місяць тому зернову угоду, нібито готує нову угоду, до якої хоче залучити Туреччину та Катар. У свою чергу Україна запускає альтернативні маршрути, намагаючись налагодити морський експорт. Про що говорять ці морські зернові ігри, як ситуація може розвиватись далі? Портал "Коментарі" із цими питаннями звернувся до експертів.