Конкурент Ердогана знімає свою кандидатуру за три дні до президентських виборів

Один з трьох опозиційних кандидатів вирішив припинити свою участь спробах здобути перемогу на виборах президента Туреччини.

За три дні до найважливіших за багато років президентських виборів у Туреччині один із чотирьох кандидатів, Мухаррем Індже, оголосив, що виходить з боротьби. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на видання BBC.

Мухаррем Індже останніми тижнями перебував під тиском громадськості через розколювання опозиції, яка може вперше за 20 років усунути Реджепа Ердогана з посади лідера країни. Більшість опозиційних сил Туреччини об’єдналась та висунула спільного кандидата Кілічдароглу, щоб виграти вибори.

Конкурент Ердогана Мухаррем Індже скаржився, що за період передвиборчої компанії його оббріхували, залякували, а також підробили еротичні фотографії на яких був опозиціонер.

"Я знімаю свою кандидатуру. Фальшиві рахунки-фактури, фейкові відео, фотографії… вони взяли відео з ізраїльського порносайту та додали туди моє обличчя. На жаль, деякі люди в Туреччині поділилися цим заради того, щоб бути в так званій опозиції", - повідомив Індже.

На минулих президентських виборах в Туреччині Мухаррем Індже був головним конкуретном Ердогана та набрав 30% голосів. На початку цьогорічної передвиборчої кампанії рейтинг опозиціонера коливався в межах 5-10%, однак за три дні до виборів становив 2%.

Нагадаймо, що за три дні до виборів чинний президент Туреччини Реджеп Ердоган та спільний кандидат від опозиції Кілічдароглу мали майже однакові показники в межах 44-48%.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що Ердоган намагається схилити виборців на свій бік: різко підвищив зарплату в Туреччині.

Також "Коментарі" писали про те, що Туреччина заявила про провокацію та закрила небо для однієї з сусідніх країн.