Росія спробувала посварити Україну та Туреччину: що сталося

Українські дипломати запідозрили РФ у спробах посварити нашу країну та Туреччину

ЗМІ Туреччини оприлюднили фейкову "заяву" президента Володимира Зеленського стосовно війни в Ізраїлі Медіа неправильно трактували слова глави української держави стосовно війни на Близькому Сході.

В посольстві України в Туреччині заявили про спроби РФ пересварити Україну та Туреччину. Цю заяву співробітники відомства оприлюднили в соціальних мережах, сьогодні, 8 листопада.

Йдеться, що в інфопростір Туреччини зробили вкидання про те, що ніби "відповідаючи на запитання, чи вчиняв Ізраїль військові злочини в Газі", президент Зеленський зазначив, що "у війні з тероризмом немає законів та правил". Саме цю цитату підхопило декілька ресурсів-мільйонників та користувачі соціальних мереж, не посилаючись на першоджерело.

Як стверджують українські дипломати, турецькі видання неправильно трактували висловлювання українського лідера. Він, озвучив в інтерв’ю тих, хто розпалив ворожнечу та конфлікт на Близькому Сході, це стосується Росії та Ірану.

"Саме Росію та Іран президент України відзначив як спонсорів тероризму, і вони, як відомо, для багатьох країн світу, не дотримуються жодних правил та законів", — зазначено в заяві.

Володимир Зеленський наголошує на важливості захисту для всіх мирних мешканців та надання гуманітарної допомоги для цивільних під час загострення ізраїльсько-палестинського конфлікту, повідомляють представники посольства.

"Потрібно відкрити гуманітарні коридори, звільнити полонених, допомогти громадянським... Ми повинні всім світом зупинити цю війну", - висловили свою позицію дипломати.

Нагадаємо, що "Коментарі" писали про те, що Ердоган розриває контакти з Нетаньягу.