Зустріч Ердогана та Путіна: стало відомо про що вони говоритимуть у Сочі

Путін і Ердоган зустрінуться в Сочі 4 вересня

Глава Кремля Володимир Путін та очільник Туреччини Реджеп Таїп Ердоган матимуть зустріч в Сочі, в понеділок, 4 вересня. Крім ситуації із "зерновою" угодою, вони ще обговорять обмін полоненими між Росією та Україною.

Про це інформує TRT Haber.

За інформацією видання, президент Туреччини та російський президент обговорюватимуть майбутню "зернову угоду", питання двосторонніх відносин, регіональні проблеми, ситуацію з війною РФ на території України. В порядку денному і питання обміну полоненими між Україною та Росією.

"Але найважливішим пунктом порядку денного буде зерновий коридор", - стверджує ЗМІ.

Нагадаємо, що "Коментарі" писали про те, які очікування від зустрічі Путіна та Ердогана. Особиста зустріч президента Туреччини Реджепа Ердогана з російським диктатором Володимиром Путіним, яка відкладалася кілька разів у серпні, схоже, відбудеться лише у вересні. Причому не Путін вирушить у гості до Ердогана, а той – до РФ. Швидше за все, однією з найважливіших тем для обговорення стане зернова угода, з якої РФ вийшла 17 липня.

Народний депутат VІІІ скликання, президент Української аграрної конфедерації (УАК) Леонід Козаченко не сумнівається, що зустріч Путіна з Ердоганом має велике значення для України. Адже морські шляхи, нагадує він, – це один із наших основних логістичних хабів.

Питання відновлення зернової угоди є актуальним і для Туреччини, вважає президент УАК. Адже, допомагаючи нам, вона зміцнювала свій міжнародний авторитет.

При цьому, продовжує він, слід розуміти, що РФ уже вкрала понад 4 млн. тонн українського зерна. І, коли Путін наприкінці липня обіцяв африканським країнам безкоштовну допомогу зерном йшлося саме про українське, вкрадене росіянами.