Алергія на власну шкіру: жінка перестала носити одяг через жахливу проблему

Мати, у якої під час вагітності з'явилася алергія на шкіру, через 10 років показала болючі, сверблячі пухирі

Жінка, у якої під час вагітності з'явилася алергія на власну шкіру, показала, що вона все ще страждає від спалахів хвороби більше 10 років по тому. Про це повідомляє Daily Mail.

33-річна Ештон Браун з Морганфілда, Кентуккі, страждає на пемфігоїд вагітності - рідкісне аутоімунне захворювання шкіри, пов'язане з вагітністю, при якому на тілі залишаються зудять пухирі.

"У мене постійно свербіли долоні і ступні, і я не могла заснути через це. Я відчувала себе так, ніби по шкірі пішли мурашки", - згадує жінка.

Коли у неї почали з'являтися червоні шишки на тілі, Ештон звернулася до відділення невідкладної допомоги, де їй сказали, що у неї короста. Але коли почали утворюватися пухирі, медичний персонал був збитий з пантелику.

Вона відвідала свого сімейного лікаря і ще одне відділення невідкладної допомоги перед тим, як приземлитися до дерматолога, який визначив хвороба настільки рідкісну, що, згідно з Healthline, вона вражає одну з кожних 40 -50 тисяч вагітностей.

"Цей дерматолог вперше за 30 років практики зіткнувся з пацієнткою з такою хворобою ", - додала Ештон.

Браун згадує, що тканину одягу прилипала до мокрих пухирів, які покривали її тіло, і потім відривалася разом зі шкірою. Через це жінка перестала носити звичайний одяг і обходилася лікарняними халатами, з якими такої проблеми не виникало.

Після пологів хвороба відступила, але не зникла остаточно. Хоча після першого нападу пройшло більше десяти років, при стресі або гормональні зміни у Браун знову з'являються такі висипання.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв про особливості алергії на глютен у дітей. Чому імунна система не сприймає протеїни пшениці, читайте в нашому матеріалі.