Американці сказали, чи зобов’язані Штати допомагати Україні: результати опитування

49% американців заявили, що Штати не зобов’язані допомагати Україні

За даними опитування Pew Research Center, американців розділяє питання допомоги Україні. Зокрема, їх запитали, чи зобов’язані США допомагати Україні. Згідно із даними опитування, 48% кажуть, що "так" і 49% – "ні".

Також більшість у обох таборах схвалюють збереження суворих економічних санкцій проти Росії – 66% серед республіканців і 77% серед демократів.

Втім, республіканці та демократи продовжують розходитися в думці про політику США щодо країни, охопленої війною. Зокрема, 62% прихильників республіканців стверджують, що Сполучені Штати не несуть відповідальності допомагати Україні захищатися від вторгнення Росії. Приблизно дві третини демократів і демократично орієнтованих незалежних виборців (63%) кажуть, що США несуть цю відповідальність. Лише близько третини республіканців і прихильників республіканців (36%) говорять те саме.

Окрім цього, результати опитування вказують на те, що 29% американців вважають, що США надають надто велику підтримку Україні, і така ж частка стверджує, що надається належна кількість (26%). При цьому приблизно двоє з десяти (19%) кажуть, що США не надають достатньої підтримки, тоді як чверть не впевнені у відповіді на це питання.

Як свідчать результати дослідження, демократи здебільшого кажуть, що США надають або належний обсяг допомоги (36%), або недостатній (27%). Лише 13% з них кажуть, що США надсилають занадто багато допомоги Україні. А от майже половина республіканців (47%) стверджують, що США надають занадто багато допомоги Україні, що більш ніж утричі перевищує частку демократів таких поглядів. Лише 18% вважають, що поточний рівень допомоги є правильним, тоді як лише 12% кажуть, що США надають надто мало допомоги.

Окрім того, соціологи вказують на те, що частка американців, які вважають, що вторгнення Росії в Україну є загрозою для інтересів США, значно зменшилася з 2022 року. Близько третини громадян США (34%) вважають, що вторгнення Росії в Україну становить “головну загрозу” для інтересів Америки. Тоді як після самого вторгнення половина респондентів заявляла, що це була серйозна загроза. Демократи частіше, ніж республіканці, вважають вторгнення Росії в Україну “головною загрозою” для США.

Окрім того, опитування показало, що дозвіл Україні використовувати зброю американського виробництва в межах кордонів Росії підтримують 46% республіканців і 65% демократів.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що США готують для України новий масштабний пакет допомоги.