Американців не хвилює план перемоги України: який страх їм затьмарює розум

Американці хочуть знати не план перемоги України, а розуміти, як виглядає поразка РФ, бо дуже бояться ядерної держави

Президент Володимир Зеленський привіз план перемоги у США, втім, наразі дуже мало відомо про цей план, відзначає політолог Віктор Андрусів.

"Думаю, в багатьох виникла думка, чому він привіз план перемоги у США, а не озвучив його в першу чергу тут? Справа в тому, що питання цього плану є одним із питань американських виборчих перегонів. Тому план відвезли туди, де на нього є особливий запит", - вважає експерт.

За його словами, хоча план не озвучили публічно, в ньому точно немає чогось такого, що Україна не озвучувала. Там, каже експерт, однозначно, є вступ до НАТО, підтримка озброєнням, Курська операція, можливо відбудова тощо. Дещо з цього, додав Андрусів, вже підтверджує команда президента.

Загалом, вважає політолог, привезти план перемоги в розпал американських виборів правильна ідея. Втім, на його думку, цей план викличе скепсис в американських експертних колах.

"Причина в тому, що американців хвилює не наш план перемоги, а як виглядає поразка Росії. На будь-яку нашу перемогу, перше про що вони думають, що буде з ядерною державою? І цей страх, що нам неодноразово доводив Ілон - дуже сильний. Тому, на жаль, разом з нашим баченням перемоги - ми мусимо сформувати бачення російської поразки, за яким не наступить ядерний армагедон", - говорить Андрусів.

За його словами, станом на сьогодні єдине бачення такої поразки, яка влаштує українців і всіх звучить як “Путін здох”.

"Всі інші сценарії, за яких цей покидьок живий - не можуть нас влаштовувати. Жодні переговори і домовленості з ним не можливі. Поки покидьок живий, він також не погодиться на жодні умови, в яких ми зберігаємо свою територію і право вступати куди хочемо", - заявив Андрусів.

Саме тому, на його думку, перспективи перемоги і миру поки живий Путін виглядають дуже примарно.

"І американці це розуміють. Але вони і розуміють, що треба продовжувати підтримувати нас, і будуть це робити. Бо варіант дати перемогти Путіну для них значно гірший", - додав політолог.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що Джо Байден в ООН пообіцяв Україні підтримку.