Американські військові стурбовані зв'язками Маска з Кремлем

Контакти Маска з Путіним викликають занепокоєння NASA, – CNN

ЗМІ повідомляють, що засновник SpaceX Ілон Маск міг вести регулярні розмови з російським диктатором Володимиром Путіним з кінця 2022 року. Такі новини викликали хвилю занепокоєння в NASA та американських військових колах. Про це повідомляють в CNN.

Адміністратор NASA Білл Нельсон вважає, що потрібно провести розслідування, щоб з’ясувати, чи не отримав Маск доступ до конфіденційної інформації, яку можуть використати проти США.

За даними CNN, Маск обговорював з Путіним різні теми, включаючи особисті питання, бізнес та геополітичну ситуацію. Це викликає побоювання через те, що компанія SpaceX, яку очолює Маск, активно співпрацює з NASA та американськими військовими, отримуючи доступ до важливих урядових даних.

“Я не знаю, чи правдива ця історія. Я думаю, що її слід розслідувати. Якщо історія про те, що між Ілоном Маском і президентом Росії були численні розмови, правдива, то я думаю, що це повинно викликати занепокоєння, зокрема, у NASA, Міністерства оборони, деяких розвідувальних служб”, – заявив Білл Нельсон.

Минулого року деякі американські чиновники вже висловлювали свої побоювання щодо контактів Маска з такими країнами, як Росія. Проте, розвідувальні служби обережно підходять до цієї теми, оскільки вона стосується громадянина США, пояснив один із посадовців.

Урядові представники США визнають, що знання про ці контакти є добре охоронюваною таємницею. Однак, кілька теперішніх і колишніх чиновників із США, Європи та Росії підтвердили, що переговори між Маском і Путіним дійсно мали місце.

Офіційна позиція Кремля прозвучала від Дмитра Пєскова, який заявив, що між Маском і Путіним була лише одна телефонна розмова, під час якої обговорювали космос та технології. Проте, такі заяви не знімають питань щодо справжньої суті цих контактів.