Американський телеканал включив український борщ в одне з найсмачніших перших блюд світу
Крім того в ТОП-20 увійшов грузинський суп харчо, нігерійський суп банга, в'єтнамський фо бо, французький буйябес
Український борщ потрапив в ТОП-20 найсмачніших перших блюд світу. Про це повідомляє американський телеканал CNN.
Тепер українські кухарі проводять кампанію по внесенню своєї версії до Списку всесвітньої спадщини ЮНЕСКО. Крім того, в ТОП-20 увійшов грузинський суп харчо, нігерійський суп банга, в'єтнамський фо бо, французький буйябес, португальська кальдо верде, магрибський чорба фрік, перуанський Чупе де камаронес, іспанська гаспачо, западноафріканській арахісовий суп, американський гамбо, марокканський Харірі, китайський Ланчжоу , мьянмарскій мохінга, мексиканський Менудо, бразильський Мокека де Камаран, індонезійська сото аям, тайський тому ям, японський рамен і турецька яйла чорбаси.
Нагадаємо, ц єни на овочі з борщового набору на Україні за рік виросли майже в два рази. Зараз, щоб зварити каструлю українського борщу з м'ясом об'ємом 3,5-4 літри, потрібно витратити від $ 5 (понад 130 грн.). За даними громадського об'єднання "Економічний дискусійний клуб", ще на початку цього року ціна набору становила 74 грн. (близько $ 3). М'ясна продукція, а також вироби, вироблені з м'яса, за рік подорожчали приблизно на 30%, перевищивши 100 грн. за кілограм. Ціни на вітчизняні овочі повільно росли кожен місяць на 2-3%. Особливо ж виросли ціни в переддень Нового року.