Головна Новини Світ США Американського копа з Міннеаполіса, який задушив темношкірого, взяли під варту
commentss НОВИНИ Всі новини

Американського копа з Міннеаполіса, який задушив темношкірого, взяли під варту

У США вже кілька днів проходять протести, а в Міннеаполісі підпалили поліцейську дільницю

30 травня 2020, 01:05 comments2330
Поділіться публікацією:

Колишнього американського поліцейського на ім'я Дерек Шовен, який притиснув коліном до землі під час затримання і задушив темношкірого чоловіка Джорджа Флойда, взяли під варту і пред'явили йому звинувачення. Про це повідомили у виданні CBS News з посиланням на заяву влади штату Міннесота, де і розташований місто Міннеаполіс.

Американського копа з Міннеаполіса, який задушив темношкірого, взяли під варту

Шовен отримав звинувачення в ненавмисному вбивстві. Розслідування з приводу інших трьох поліцейських, які брали участь у затриманні, поки триває. Прокурор також підкреслив "надзвичайну швидкість" в роботі слідства — колишній коп отримав підозра через "всього 4 дні" після смерті Джорджа Флойда. За цей час в Міннеаполісі спалили поліцейську дільницю, де служили поліцейські. Також протести почалися по всьому США.

44-річний Дерек Шовен працював в поліції 19 років. Він кілька разів брав участь в інцидентах із застосуванням зброї. У 2008 Шовен вистрілив у чоловіка під час виклику про домашнє насильство — затриманий намагався вихопити пістолет офіцера.

46-річного Джорджа Флойда затримували за підозрою в підроблених документах. Він нібито чинив опір при затриманні. На записі з камери відеоспостереження видно, що темношкірий чоловік не заважав поліцейським і просив копа прибрати коліно з його шиї, тому що чоловікові не було чим дихати.

Перед смертю під час затримання Флойд повторював фразу "Я задихаюся", яка і стала гаслом руху проти поліцейського свавілля і расової дискримінації.

Як повідомляв портал "Коментарі", озброєний ветеран АТО Майман напав на бізнесмена в центрі Києва.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини