Головна Новини Світ США «Амінь і жінка»: конгресмен США виголосив гендерно нейтральну молитву (ВІДЕО)
commentss НОВИНИ Всі новини

«Амінь і жінка»: конгресмен США виголосив гендерно нейтральну молитву (ВІДЕО)

Користувачі соцмереж уже розкритикували таку спробу «задобрити» жінок

5 січня 2021, 13:50
Поділіться публікацією:








У неділю, 3 січня, на першому засіданні 117-го Конгресу США стався конфуз під час виступу демократа Емануеля Клівера. Політик завершив свою промову словами amen and a woman, що на слух може бути сприйнято як "чоловік та жінка". Про неординарну подію інформує Daily Mail.

«Амінь і жінка»: конгресмен США виголосив гендерно нейтральну молитву (ВІДЕО)

Демократ Емануель Клівер. Фото: AP

Емануель Клівер не лише представник Конгресу, а й духовна особа — пастор однієї із об’єднаних методистських церков у штаті Міссурі. Саме тому подібне закінчення молитви виглядає, щонайменше, дивно.

Як відомо, слово "амінь" (amen), що зазвичай завершує звернення до Бога, прийшло з латинської мови і означає "хай буде так". В англійській воно співзвучне зі словом "чоловік" (a men).


Чимало представників американського політикуму вже розкритикували подібні дії Клівера. На думку опонентів демократа, молитва й так не містить гендерних ознак, тому додавати будь-які слова для "урівноваження" ролей чоловіка та жінки просто безглуздо.

"Виголошувач молитви на відкритті 117-го Конгресу завершив свій виступ словами "amen and a-woman. "Амінь" з латини перекладається як "хай буде так". Це не гендерне слово. На жаль, факти не мають значення для прогресистів. Неймовірно", — висловив своє обурення республіканець Гай Решенталер.

Емануель Клівер же й досі ніяк не відреагував на чужу критику. На своїй сторінці у Twitter політик опублікував відео свого виступу, чим, вочевидь, ще раз підкреслив обміркованість власного вчинку.

"Я мав честь виголосити вступну молитву до 117-го Конгресу. Нехай Бог благословить кожного представника мужністю і мудрістю захищати нашу демократію і свободу, якими ми так дорожимо", — у дописі із відео зазначив Клівер.

Дехто переконаний, що до подібної молитви демократ вдався після пропозиції комітету змінити правила внутрішнього розпорядку Конгресу — виключити всі слова, що підкреслюють стать людини. Таким чином намагаються "вшанувати всі гендерні ідентичності". 

У американському Конгресі повсякчас трапляються різні конфузи. Так, раніше "Коментарі" повідомляли, що китайському шпигуну вдалося звабити кількох членів представництва, а також двох мерів різних штатів.

Менш смішним відео можуть "похизуватися" українські чиновники. Нещодавно у Мережу потрапив запис від НАБУ, на якому екс-міністр намагається дати представникам відомства хабар у 5 млн гривень.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Слава

5 січня 2021, 17:24

Скоро ці кляті недоколоті троцкісти заявлять, що Бог триєдиний - він і чоловік, і жінка, і трансгендер.


Новини