Головна Новини Світ США Байден прокоментував ідею Трампа запросити Росію в G7
commentss НОВИНИ Всі новини

Байден прокоментував ідею Трампа запросити Росію в G7

Попередній президент США Дональд Трамп раніше називав формат G7 неефективним і тому навіть повідомляв про плани запросити на один із самітів Росію, Індію, Південну Корею і Австралію

22 лютого 2021, 21:55 comments1071
Поділіться публікацією:

США вважають, що рішення про запрошення Росії в G7 має прийматися в партнерстві з усіма учасниками "сімки", повідомлять CNN. Глава овального кабінету Джо Байден пояснив, чому Штати не покличуть  Росію до складу "Великої сімки".

Байден прокоментував ідею Трампа запросити Росію в G7

Джо Байден. Фото: pravda.com.ua И

Офіційну позицію керівництва Америки озвучила прессекретар Білого дому Джен Дженніфер Псакі. За її словами, Адміністрація президента США Джозефа Байдена не планує запрошувати Російську Федерацію приєднатися до формату G7.

"Я не думаю, що ми будемо знову запрошувати Росію або актуалізуємо колишнє запрошення. Очевидно, що запрошення може бути зроблено разом з нашими партнерами по G7", — сказала Дженніфер Псакі.

Попередній президент США Дональд Трамп неодноразово висловлював зацікавленість у поверненні РФ в клуб наддержав, проте Джо Байден не має наміру слідувати політиці попередника і висловив думку про недоречність присутності представників РФ на саміті.

Нагадаємо, в  США зробили важливу заяву з приводу військової могутності України і протистоянні нашої країни з Росією. Про це сказав новий глава Пентагону Ллойд Остін під час розмови з міністром оборони України Андрієм Тараном. Про це сказано в офіційному повідомленні прес-служби Пентагону. Глави оборонних відомств України і США обговорили між собою зміцнення стратегічної співпраці між нашими країнами.

Остін сказав, що США непохитно продовжує підтримувати територіальну цілісність і суверенітет України. Він заявив, що США наполягає на нарощуванні потенціалу збройних сил України для того, щоб ефективно протистояти російській агресії на Донбасі.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: CNN
comments

Обговорення


Новини