Байден натякнув, чи дадуть США згоду на швидке членство України в НАТО

США наголошують на необхідності реформ для членства України в НАТО

Для членства України в НАТО необхідно провести відповідні реформи та виконати умови безпеки. При цьому позиція США залишається незмінною: "Місце України та її майбутнє – в Альянсі". Як передає портал "Коментарі", таку заяву зробив радник президента США з національної безпеки Джейк Салліван, повідомляє "Голос Америки".

Однак, уточнив Салліван, "треба ще попрацювати, щоб дійти туди, включаючи реформи та умови безпеки".

Салліван також зазначив, що головним питанням є "як збудувати міст від того, де ми зараз знаходимося, до можливого членства України в НАТО".

Одним із важливих кроків у цьому напрямку, на думку радника, стали результати саміту у Вашингтоні, "включаючи інституціоналізацію апарату підтримки безпеки для України".

Салліван також наголосив, що президент США Джо Байден намагається забезпечити довгострокову підтримку України.

Також читайте на порталі "Коментарі" - Зеленський відреагував на пропозиції обміну територій на членство в НАТО.

Також видання "Коментарі" повідомляло – час від часу виникають розмови щодо перспектив членства України в НАТО. Ось і зараз уже колишній генсек НАТО Єнс Столтенберг в інтерв'ю "Financial Times" заявив, що цілком реальним може бути сценарій, за якого Україна стає членом Північноатлантичного Альянсу, але не всі її території деокуповані. Що стоїть за цією заявою? Навіщо його робити, якщо, як відомо, усередині блоку немає навіть єдиної позиції щодо приєднання України до Альянсу? Портал "Коментарі" із цими питаннями звернувся до експертів.