Байден назвав нову причину, чому знявся з виборів в США

Байден переконаний, що програш Трампу на президентських виборах - не єдина загроза, що існувала.

Американський президент Джо Байден знявся з виборчих перегонів, щоб не псувати електоральні рейтинги своїм однопартійцям, які балотуються до Конгресу. Відомо, що ці вибори відбудуться одночасно з президентськими. Таку заяву він зробив в інтерв'ю каналу CBS.

Байден розповів, що прийняв своє рішення в кінці липня, через кілька тижнів після дебатів із Трампом, які він програв.

"Опитування, які ми проводили, показали, що це була гонка ніздря в ніздрю. Але те, що сталося, полягає в тому, що багато моїх колег-демократів у Палаті представників і Сенаті думали, що я заподію їм шкоду під час перегонів. І я був стурбований, якщо я залишуся в перегонах, це буде тема [яка затьмарить виборчу кампанію до Конгресу]", – заявив він.

А ще Байден зізнався, що вважав себе "перехідним президентом", коли вперше йшов на вибори в США у 2020 році.

"Я навіть не можу сказати, скільки мені років; мені важко це вимовити вголос. Тому – хоча це велика честь бути президентом – я вважаю, що маю зобов’язання перед країною зробити те, що є найважливішим, що ви можете зробити, а саме: ми повинні, ми повинні, ми повинні перемогти Трампа", – заявив він.

Нагадаємо, що "Коментарі" писали про те, що Байден вперше після знаття з виборчих перегонів зробив нову заяву про Трампа. Дональд Трамп, кандидат у президенти США від Республіканської партії, є реальною загрозою для безпеки Америки. Таку заяву зробив чинний президент Джо Байден в інтерв'ю CBS News.

Під час бесіди Байден наголосив, що якщо Трамп здобуде перемогу на президентських виборах 2024 року, це вимагатиме пильної уваги до подій, що відбуваються.