Байден сказав, що станеться, якщо Захід кине Україну напризволяще

Президент США Джо Байден заявив, що Захід не відступить від підтримки України і буде боротися за свободу та демократію

Захід не відступить від підтримки України на тлі повномасштабного російського вторгнення. Про це заявив президент США Джо Байден під час церемонії пам'яті 80-ї річниці висадки союзників у Нормандії.

За словами Байдена, Захід не відступить по одній простій причині, бо якщо він так вчинить, то Україна буде підкорена, і на тому це не закінчиться. Після України, сказав президент США, під загрозою будуть її сусіди, а також вся Європа.

Американський президент нагадав, що Адольф Гітлер вважав демократії слабкими, а майбутнє бачив за диктатурами. Однак солдати Антигітлерівської коаліції, зокрема на пляжах Нормандії, довели, що свобода і демократія варті того, щоб за них боротися, навіть ціною власного життя.

Байден також зазначив, що "темні сили", з якими 80 років тому боролися союзники, нікуди не зникли, і прикладом цього є російське вторгнення в Україну.

Американський президент підкреслив, що українці борються з неймовірною хоробрістю, зазнають важких втрат, але не втрачають духу. Вони завдали Росії значних втрат. США, НАТО та коаліція з понад 50 країн стоятимуть міцно на боці України, підкреслив Байден.

Він наголосив, що дозволити Росії загарбати Україну означало б забути героїв Нормандії.

За його словами, союзники у День Висадки виконали свій обов’язок. Тепер, за його словами, прийшов час сучасників, які мають пройти своє випробування. Байден підкреслив, що Захід буде протистояти тиранії та боротися за свободу і демократію.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що Байден попри все дуже боїться приймати Україну в НАТО.