Байден терміново збирає лідерів країн формату "Рамштайн": чому це важливо для України

У жовтні з ініціативи голови Білого дому у Німеччині мають зібратися лідери країн формату "Рамштайн"

Наступне засідання Контактної групи з оборони України у форматі "Рамштайн" відбудеться у Німеччині у жовтні на рівні лідерів 50 країн-учасниць. Як передає портал "Коментарі", про це йдеться у заяві президента США Джо Байдена, опублікованій на сайті Білого дому.

"Наступного місяця я скличу в Німеччині зустріч на рівні лідерів Контактної групи з оборони України для координації зусиль понад 50 країн, які підтримують Україну в її захисті від російської агресії", - йдеться у заяві.

Раніше повідомлялося, що у жовтні президент США Джо Байден відвідає Німеччину. Під час його візиту Берлін планує запросити також лідерів Франції та Британії, щоби обговорити підтримку України.

Читайте також на порталі "Коментарі" - позаду вже два з половиною роки повномасштабної війни РФ проти України, в якій саме Захід взяв на себе роль головного партнера Києва у постачанні зброї та боєприпасів. Тому країни Заходу майже нічого не залишили на складах, які можна було б передати Києву. Про це на нещодавньому з'їзді правлячої партії заявив державний секретар із збройних сил Міністерства оборони Великобританії Люк Поллард, слова якого наводить The Times.

"Я думаю, що більшість західних країн подарували більшість наявних у них ресурсів для розгортання... тому ми бачимо, як формуються великі торгові відносини. Нам потрібно не лише поповнити наші запаси, нам потрібні надійні постачання, щоби відправити в Україну для продовження боротьби". , – заявив він, коментуючи необхідність збільшення виробництва нової зброї.

Видання зазначає, що джерела в українському оборонному відомстві раніше теж висловлювали свої побоювання, що у Великій Британії "нічого не залишиться", щоб передати.