Байден в ООН зробив гучну заяву про Україну: яку ключову обіцянку дав

Байден обіцяє Україні не ослаблювати підтримку з боку США

Президент США Джо Байден заявив, що Америка підтримуватиме Україну доти, доки не буде досягнуто "справедливого і тривалого миру". Про це він, зокрема, сказав під час виступу на Генеральній асамблеї ООН.

Спершу Байден нагадав, що після початку повномасштабної агресії Росії США вирішили не залишатися осторонь і разом із союзниками мобілізували зусилля для допомоги Києву. При цьому він переконує, що кремлівський диктатор не зміг досягнути своєї головної цілі щодо війни.

"Хороша новина полягає в тому, що війна Путіна зазнала невдачі у своїй головній меті. Він мав намір знищити Україну, але Україна все ще вільна. Він хотів послабити НАТО, але Альянс – більший, сильніший, більш об’єднаний, ніж будь-коли раніше", – сказав Байден.

Президент США також наголосив, що міжнародна спільнота не повинна послаблювати підтримку України.

"Нині перед нами стоїть ще один вибір: чи ми збережемо нашу підтримку, аби допомогти Україні перемогти у війні та зберегти свободу? Чи відступимо і допустимо новий виток агресії та знищення цілої нації? Я знаю свою відповідь. Ми не можемо дозволити собі "втому". Ми не можемо відвернутись. І ми не послабимо нашої підтримки України – аж доки Україна не здобуде справедливий і тривалий мир відповідно до Статуту ООН", – підсумував Байден.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що президент Володимир Зеленський прибув в США, щоб презентувати план перемоги України у війні. Втім, як повідомляють західні ЗМІ, нібито він не зміг довести, що його план зможе кардинально щось змінити. Більше того, нібито західні союзники розглядають можливість зустрічі із Путіним перед самітом Великої двадцятки в Бразилії.