Байден відповів на погрози Путіна через поставки зброї Україні та удари по Росії

Президент США Джо Байден відповів на погрози російського диктатора Володимира Путіна щодо дозволу Україні бити західною зброєю по Росії.

Російський диктатор Володимир Путін заявив, що постачання високоточної зброї для України, яка буде застосована для атак по Росії стане прямою участю цих країн у війні. Таким чином, Путін пригрозив, що Росія може атакувати ці країни. На заяви російського лідера відповів президент США Джо Байден, який назвав Путіна "диктатором" та "непорядною людиною".

Джо Байден прилетів до Франції, щоб взяти участь у заходи з нагоди 80-річчя операції союзників у Нормандії, куди Росії не запросили. Під час інтерв'ю ABC News Байден відреагував на погрози Путіна.

"Я знаю його більше 40 років. Він мене турбує ці 40 років. Він непорядна людина. Він диктатор, і він намагається переконатися, що він тримає свою країну разом, продовжуючи цей напад", - сказав Байден.

Президент США пояснив, що Україна отримала американську зброю для захисту від російської армії, яка розташувала свою військову техніку поблизу кордону та вбиває цивільних на українській території.

"Ми не говоримо про те, щоб дати їм зброю, щоб вдарити по Москві, Кремлю. Ми дали, щоб ударити просто через кордон, де вони здійснюють значний вогонь із звичайної зброї, яку росіяни використовують, щоб бити по Україні, щоб вбивати українців", - відповів Байден.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що президент США Джо Байден назвав три основні обмеження, які отримала Україна щодо використання американської зброї для ударів по території Росії.

Також "Коментарі" писали про заяву російського диктатора Володимира Путіна у якій він повідомив, що надіслав лист Байдену з "умовою", яка нібито мала припинити війну в Україні.