Байден запропонує на посаду помічника глави Пентагону експерта з російських питань - Білий дім

Для затвердження на посаду кандидатуру Селеста Валландер повинен буде схвалити Сенат Конгресу США

Глава овального кабінету Джо Байден висуне кандидатом на посаду помічника міністра оборони США у справах міжнародної безпеки Селест Валландер - експерта з Росії. Про це інформує пресслужба Білого дому.

Для затвердження на посаду кандидатуру Валландер має схвалити Сенат Конгресу США. В адміністрації колишнього президента США Барака Обами Валландер займалася в Раді національної безпеки при Білому домі російський напрямок. За даними Міністерства оборони, Валландер є експертом по російській і євразійської зовнішній політиці та безпеці.

Валландер раніше був професором державного управління в Гарвардському університеті (1989-2000).

Як повідомляли раніше посол США Джон Салліван повернеться в Москву на цьому тижні. Про це під час брифінгу розповів уповноважений представник Держдепу Нед Прайс. Крім цього він також заявив, що в їх департаменті вітають повернення до Вашингтона глави дипломатичної місії Росії Анатолія Антонова. Раніше під час зустрічі Байдена і Путіна в Женеві вони домовилися про відновлення роботи дипломатичних відомств у своїх країнах.

Нагадаємо, що сайт "Коментарі" писав про те, що нардеп оцінив переговори між Байденом і Путіним. У Женеві переговори президентів США і Росії Джо Байдена і Володимира Путіна пройшли в цілому без сюрпризів і прогнозовано. Путін зазначив, що вони домовилися про повернення послів, а ще, на його думку, Байден підтримує думку про необхідність дотримання "Мінських домовленостей" офіційним Києвом. При цьому Росія не зобов'язувалася брати на себе якісь нові зобов'язання або відповідальність за ситуацію на Донбасі.