Білий дім має своє бачення щодо війни в Україні: в чому воно полягає

Ніхто не розуміє рішення США щодо заборони бити їх зброєю по РФ, проте це виключно позиція Байдена, яку він міняти не хоче

Військовий експерт та полковник запасу Олег Жданов в інтерв'ю для "Главреду" розповів про можливість зняття Сполученими Штатами обмежень на використання їхньої зброї для ударів вглиб території Росії. При цьому він припустив, що список цілей щодо цілей в РФ, які українські посадовці доставили до США, не стосується основної мети цього візиту. Справа у тому, каже експерт, що позиція Сполучених Штатів щодо цього питання є чіткою і зрозумілою.

"Точно так само було і щодо літаків. Сьогодні тільки ледачий не сказав про те, що Україні потрібно надати можливість завдавати ударів на всю дальність досяжності американського озброєння. Я вже навіть не назву жодного політика або чиновника Євросоюзу, який би не сказав про це. Але - США твердо стоять на своєму", - заявив Жданов.

Він наголосив, що обмеження на використання американської далекобійної зброї для ударів по території Росії — це суто політичне рішення президента Джо Байдена, і його навряд чи буде змінено найближчим часом.

"Тут може бути два варіанти: або це рішення не зміниться взагалі до зміни адміністрації Байдена, тобто ще щонайменше пів року зберігатиметься заборона; або воно може змінитися з початком передвиборчої кампанії наприкінці вересня-початку жовтня або ближче до дати виборів, бо, можливо, Демократична партія США захоче використати факт переваги американської зброї над російською. Однак я думаю, що ймовірність другого варіанту мінімальна", - пояснив Жданов.

Експерт також зазначив, що у США є свій сценарій ведення військової кампанії, і вони його чітко дотримуються, незалежно від зовнішніх впливів.

"У Білого дому якесь своє бачення, і він чинить так, як вважає за потрібне. Тому я вже навіть не сподіваюся. Потрібно покладатися на те, що у нас є. Є у нас дрони, тож їх потрібно клепати масово і запускати партіями по 160 штук по російських об'єктах, бомбардуючи все, що ми можемо розбомбити", - заявив військовий експерт.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що своїм рішенням не надавати дозвіл на удари своєї зброєю по території РФ Байден допомагає Путіну.