Білий дім направив Конгресу секретну доповідь про стратегію війни в Україні: деталі

У Байдена вирішили прозвітувати про допомогу Україні

Адміністрація президента США Джо Байдена все ж таки має секретну доповідь своєї стратегії війни в Україні. Цей документ було направлено Конгресу для ознайомлення. Це сталося через кілька місяців після того, як у законі про допомогу на 61 млрд доларів, ухваленому у квітні, було встановлено крайній термін на червень. Як повідомляє портал "Коментарі", про це повідомляє "Reuters".

Зазначається, помічник конгресмена повідомив, що звіт надійшов до законодавців 9 вересня, і вони ще не мали можливості його розглянути. Два інші анонімні джерела підтвердили, що звіт було доставлено.

За два з половиною роки з моменту повномасштабного вторгнення Росії Конгрес дав "зелене світло" на виділення майже 175 млрд доларів допомоги та військової допомоги Україні та союзним державам.

Через кілька тижнів після того, як останній термін закінчився, а звіт про використання фінансування так і не був переданий, деякі члени Конгресу заявили, що вони розчаровані та розглянуть можливість блокування подальшого фінансування.

У заяві, відправленій агентству Reuters наприкінці серпня з приводу звіту, сенатор Джим Ріш, головний республіканець у сенатському Комітеті із закордонних справ, сказав, що він підтримує допомогу Україні, але не робить цього сліпо.

"З найперших днів війни Путіна з Україною ми просили адміністрацію Байдена-Харріс розробити стратегію того, як США та наші союзники можуть допомогти Україні виграти війну. Коли вони не відповіли на наші запити, ми законодавчо наказали направити стратегію до Конгресу, але термін пройшов, а відповіді не було. Президент Байден і віце-президент Харріс повинні надати стратегію не тільки нам, а й американському народу, і їх невиконання зобов'язань говорить про те, що у них її немає або вони бояться нею поділитися", - заявив тоді Ріш.

Читайте також на порталі "Коментарі" - Зеленський представить план перемоги у війні кандидатам на пост президента США.