Блінкен назвав найкращий спосіб показати Путіну, що він не переживе Україну

Ентоні Блінкен вважає, що гарантії безпеки – найкращий спосіб показати Путіну, що він не переживе Україну

Російський президент має раз і назавжди зрозуміти, що його режим не може протриматися довше, ніж Україна та її союзники. Завдання Заходу – позбавити російського диктатора цих ілюзій. Як повідомляє портал "Коментарі", таку заяву зробив держсекретар США Ентоні Блінкен під час саміту з безпеки країн Південно-Східної Азії в Індонезії.

Держсекретар наголосив, саміт НАТО у Вільнюсі закінчився тим, що низка країн погодилася надати Україні гарантії безпеки, які "підсилить на роки вперед здатність України захищати себе та стримувати агресію".

"І це важливо з багатьох причин, але одна з них полягає в тому, що це, можливо, найкращий спосіб позбавити Володимира Путіна ідеї, що він може якимось чином пережити Україну та пережити десятки країн, які підтримують Україну у захисті її свободи та її майбутнього", – заявив Блінкен.

Він висловив думку, що такі гарантії також є найшвидшим способом наблизити завершення війни в Україні. Блінкен заявив, що на сьогоднішній день Росія зазнає величезних втрат у війні, витрачає на цю війну величезні суми грошей, але Путін все одно вважає, що так воювати російська армія може ще дуже довго. Путін відмовляється вірити. Що він так і не зможе досягти своєї мети в цій війні.

Держсекретар США підкреслив, що Путін ніяк не може усвідомити, на що перетворилася ця війна для Росії, яку залишило мільйон громадян, ще мільйон загинув у м'ясорубці війни. Колись велика РФ втратила авторитет у світі, її економіка ослабла.

Читайте також на порталі "Коментарі" - у Росії після невдалого заколоту Євгена Пригожина та його ПВК "Вагнер" відбуваються масові арешти в армійському середовищі. На цьому тлі розгортається черговий скандал. Від посади відсторонено командувача 58-ї загальновійськової армії Південного військового округу генерал-майора Івана Попова (воював на Запорізькому напрямку). Це сталося після того, як він розповів про реальне – і вкрай сумне для росіян – становище на фронті. Аналітики Інституту вивчення війни (ISW) припускають, що звільнення Попова демонструє дійсні проблеми окупаційної армії (страждає від ударів української артилерії, зазнає труднощів із ротацією), а також спробу убезпечити російського диктатора Путіна від небажаної критики. Експерти проаналізували для видання "Коментарі" наростаюче внутрішньоросійське протистояння.