Блінкен розповів про Путіна: як російський диктатор бачить Україну і її народ

Російський диктатор Володимир Путін вважає, що України та українського народу не існує.

Державний секретар США Ентоні Блінкен на засіданні Ради Безпеки ООН заявив, що російський диктатор Володимир Путін продовжує брехати вказуючи на не існування українського народу та самої України.

Держсекретар США Ентоні Блінкен взяв участь у засіданні Ради Безпеки ООН щодо ситуації в Україні. Під час промови Блінкен розповів про ставлення Путіна до України.

"Путін продовжує брехливо стверджувати, що Україна не є справжньою державою. Він продовжує заперечувати, що в українського народу є власна ідентичність. В очах Путіна український народ, як і сама Україна, не існує", - сказав американський політик.

Блінкен зауважив, що Україна неодноразово називала дипломатію єдиним способом закінчити війну та бажання вести мирні переговори, однак російський диктатор їх відкидає вимагаючи відступу України з власних територій.

Держсекретар США закликав рухатись до миру в Україні, який буде заснований на основних принципах ООН. За словами Блінкена, попри те, що деякі інші країни висували свої мирні плани закінчення війни, однак вони не враховували Статут ООН, його принципи та не розрізняли жертву від агресора.

"Усі ці пропозиції винагородили б агресію Путіна, дозволили б йому відпочити, переозброїтися, знову вторгнутися в Україну, як він робив це знову і знову", - сказав Блінкен.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у США назвали негайні кроки, які допоможуть закінчити війну в Україні.

Також "Коментарі" писали, що у ЄС розповіли про план Путіна, яким він хоче зламати волю українців.