Блінкен розповів про реакцію США на план перемоги Зеленського

Держсекретар заявив, що окрім вивчення плану перемоги України, Вашингтон розглядає "додаткові дії"

США уважно вивчають план перемоги України, який представив український лідер Володимир Зеленський Джо Байдену. Також США розглядають "додаткові дії" за потреби. Як передає портал "Коментарі", таку заяву на прес-конференції зробив держсекретар США Ентоні Блінкена, якого цитує "Голос Америки".

Ентоні Блінкен заявив, що США збільшили допомогу Україні, оголосивши про пакет допомоги вартістю понад 8 млрд. доларів.

"Ми зробили важливі кроки, щоб підтримати народ України, який продовжує захищатися від російської агресії, що триває, і продовжує відстоювати свій суверенітет і незалежність, своє право вирішувати своє власне майбутнє", - сказав держсекретар.

Блінкен додав, що США аналізують план перемоги України. На питання про те, чи Україна отримає дозвіл використовувати західну зброю для ударів углиб Росії, Блінкен відповів, що адміністрація і партнери тепер вивчають подробиці цього плану і, за необхідності, розглядають "додаткові дії", щоб допомогти українцям досягти перемоги.

"Ми дуже ретельно це вивчаємо, включаючи те, що ми чи інші партнери України мали б зробити, - якщо потрібно, - додаткові дії, щоб допомогти їм досягти цього успіху", - додав Блінкен.

Читайте також на порталі "Коментарі" - серед українських військових, які ведуть бої на Донбасі, нібито мало надій на те, що план перемоги Володимира Зеленського допоможе зупинити російські війська, повідомляє The Times .

На передовій на сході України немає розмов про те, що презентація плану Зеленського у Вашингтоні змінить ситуацію на фронті. Військові не відчувають, що це зменшить потребу у боротьбі проти безперервного тиску російських наступів. Немає також чіткого бачення завершення війни, а тим більше ілюзій щодо швидкого припинення артилерійських обстрілів.