Головна Новини Світ США Boeing заплатить мільярди, щоб зняти звинувачення в шахрайстві
commentss НОВИНИ Всі новини

Boeing заплатить мільярди, щоб зняти звинувачення в шахрайстві

Компанія Boeing створить фонд допомоги жертвам авіакатастроф

11 січня 2021, 11:43
Поділіться публікацією:

Американський авіаконцерн Boeing виплатить понад 2,5 млрд доларів за зняття звинувачень у шахрайстві. Звинувачення були пов'язані з сумно відомою моделлю 737 MAX. Таку інформацію опублікувало Міністерство юстиції США.

Boeing заплатить мільярди, щоб зняти звинувачення в шахрайстві

Літак Boeing 737 MAX

У відомстві заявили, що угода з компанією передбачає виплату штрафу в розмірі 243,6 млн, компенсації постраждалим клієнтам в розмірі 1,77 млрд доларів. А також створення фонду допомоги жертвам авіакатастроф — на це передбачено 500 млн доларів.

"Трагедії рейсів 610 авіакомпанії Lion Air і 302 авіакомпанії Ethiopian Airlines виявили шахрайські та обманні дії співробітників одного з провідних світових виробників комерційних літаків", — заявив виконуючий обов'язки помічника генерального прокурора Девід Бернс.

Чиновник також зазначив, що співробітники авіавиробника вибрали "шлях прибутку, а не чесності".

Керівництво Boeing в судових документах визнало, що регулятора ввели в оману щодо систем маневрування, що призвело до катастроф літаків і людських жертв.

Нагадаємо, раніше Федеральне управління цивільної авіації США дозволило Boeing повернути в експлуатацію літаки 737 MAX, проте умовою повернення даної моделі стала вимога внести зміни в програмне забезпечення, яке послужило причиною двох авіакатастроф. У березні 2019 року запри падінні 737 MAX загинули 157 пасажирів, а в жовтні 2018 — 189.

Як повідомляв портал "Коментарі", один з найбільших світових виробників авіаційної, космічної та військової техніки Boeing заявив, що відновив виробництво свого пасажирського літака 737 MAX на заводі компанії Renton, у Вашингтоні. Після зупинки виробництва в січні після двох аварій, в яких загинули 346 осіб, зараз компанія не поспішає набирати більших обертів.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини