Будуть дуже неприємні несподіванки. Чого очікувати Україні від президентства Трампа

Трамп може взятися реалізовувати будь-які божевільні ідеї

Від президентства Дональда Трампа варто очікувати найрізноманітніших несподіванок, зокрема й дуже неприємних для України.

"Від Трампа, наприклад, можна очікувати повного замороження підтримки України, прямих двосторонніх переговорів з Володимиром Путіним про закінчення війни чи домовленостей про лінії розмежування між Україною та РФ", - вважає політолог Віталій Кулик.

За словами політолога, небезпека для України полягає в тому, що Трамп може почати реалізовувати будь-які божевільні ідеї, і ми не зможемо йому нічого протиставити, окрім продовження відчайдушного спротиву російській агресії. До того ж, відзначив він, під впливом Трампа європейські партнери можуть змінювати свої погляди на підтримку України.

"Дональд Трамп налаштований на злам глобальної світової безпеки або щонайменше на її коригування. А тому прихід Трампа до влади несе загрозу не лише Україні, але й всьому світу. Під загрозою опиниться існування НАТО та військова взаємодія між західними союзниками. З поверненням Трампа в Білий дім виникне дефіцит безпеки, починаючи від Тихого океану та закінчуючи Європою і Латинською Америкою", - додав політолог.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що ситуація на геополітичній мапі світу та розвиток подій в російсько-українській війні навіюють фаталістичне бачення майбутнього, вважає експерт з міжнародної політики Максим Несвітайлов. За його словами, з огляду на те, як розвиваються події у світі, не залишається сподівань на успішний переговорний процес щодо завершення війни в Україні ні восени, ні у найближчому майбутньому.