Було 4-5 пострілів: Трамп уперше детально розповів про нову спробу замаху

Дональд Трамп почув 4-5 пострілів під час стрілянини поблизу майданчику для гольфу.

Кандидат в президенти США Дональд Трамп заявив, що часткову відповідальність за атаку на нього на його полі для гольфу в Вест-Палм-Біч несуть президент США Джо Байден та віцепрезидентка Камала Гарріс.

Дональд Трамп у прямому ефірі в соціальній мережі X уперше детально розповів про нову спробу його вбивства. За словами Трампа, під час гри в гольф з друзями він почув 4-5 пострілів.

"Агент Секретної служби побачив ствол автомата АК-47. Вони почали стріляти в тому напрямку, вони почали стріляти в кущі", - сказав Трамп.

Трамп розповів, що планував зробити останній удар у грі, але агенти Секретної служби переконали, його швидко збиратись та йти в укриття.

Колишній президент США розповів, що згодом з’ясувалось, що людиною в кущах, яка планувала можливе вбивство Трампа виявився 58-річний Раян Веслі Рут, який останніми роками жив на Гаваях. Вирішальну роль у затриманні злочинця зіграв свідок, який допоміг поліції впізнати його машину та самого стрільця.

Трамп вважає, що відповідальність за замах частково несуть Джо Байден та Камала Гарріс.

"Через їхню риторику в мене стріляють. Через цю комуністичну лівацьку риторику летять кулі, і далі буде тільки гірше", - заявив Трамп.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що президент України Володимир Зеленський відреагував на замах на Трампа. Зеленський у повідомлені написав, що зрадів інформації про неушкодженого кандидата в президенти США. Також стрілянину поблизу Трампа прокоментував президент США Джо Байден.

Також "Коментарі" писали про шокуючі слова Трампа, які вразили багатьох на дебатах.