Головна Новини Світ США Це було абсолютно доречно - Трамп про підбурюванні до заколоту
commentss НОВИНИ Всі новини

Це було абсолютно доречно - Трамп про підбурюванні до заколоту

Інцидент на Капітолійському пагорбі привів до загибелі шести осіб, включно з поліцейським

12 січня 2021, 19:55
Поділіться публікацією:

Глава овального кабінету не розкаявся в своїх заявах, які він зробив перед учасниками "Маршу за порятунок Америки", які штурмували Капітолій минулого тижня. Як повідомляє The Washington Post, про це він заявив сьогодні журналістам на брифінгу.

Це було абсолютно доречно - Трамп про підбурюванні до заколоту

Дональд Трамп Фото: pravda.com.ua

"Вони проаналізували мою мову, мої слова і те, що я сказав в кінці. Всі вважали це абсолютно доречним", — сказав глава Білого дому.

Це стало його першим публічною появою після того, як 6 січня — тобто, в день затвердження перемоги Джо Байдена на листопадових президентських виборах — учасники "Маршу за порятунок Америки" зробили спробу захопити Конгрес США.

"Ми не хочемо насильства", — запевнив Трамп.

Інцидент на Капітолійському пагорбі привів до загибелі шести осіб, включно з поліцейським. На цей час відносно учасників заворушень відкриті десятки кримінальних справ.

Варто відзначити, що члени Демократичної партії розцінили виступ Трампа перед учасниками маршу як підбурювання до заколоту. Це стало офіційною причиною для початку нової процедури імпічменту. Сам він називає це "продовженням найбільшої полювання на відьом в історії політики".

Нагадаємо, 45-й президент Сполучених Штатів Америки Дональд Трамп схвалив введення надзвичайного стану в столиці Вашингтоні. Таке рішення було прийнято в зв'язку з інавгурацією представника Демократичної партії Джо Байдена, чию перемогу на президентський виборах Конгрес затвердив офіційно. Інавгурація повинна відбудуться 20 числа цього місяця. Про це повідомили в Білому домі. У зв'язку з рішенням чинного глави держави, Міністерство внутрішньої безпеки США і Федеральне агентство з надзвичайних ситуацій повинні будуть займатися координуванням питань стосовно надання допомоги.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини