Це найгірше, що могло статися із Зеленським у США: на Заході розповіли, що так і не вдалося Україні

Der Spiegel пише, що оптимісти на рахунок Трампа в команді Зеленського, швидше за все, протверезіють після цього тижня

Холодна зустріч українського лідера Володимира Зеленського з кандидатом у президенти США Дональдом Трампом стала "найгіршою точкою" його поїздки до Штатів. Вона показала, що двоє політиків зовсім по-різному бачать те, як далі може протікати війна і куди вона може повернути. Як повідомляє портал "Коментарі", про це пише німецький журнал Der Spiegel.

Автори матеріалу звернули увагу, як після зустрічі Дональд Трамп "цілком нереалістично" заявив, що Путін, з яким у нього "дуже добрі відносини", хоче укласти "чесну угоду" і покласти край війні з Україною.

"В оточенні Зеленського є певна частка надії на Трампа. Судячи з усього, вважається, що президентство Трампа буде пов'язане з великими ризиками для Києва, але, можливо, і з більшими можливостями. Однак оптимісти щодо Трампа в команді Зеленського, швидше за все, протверезіють після цього тижня. Повне неправильне тлумачення Трампом намірів Путіна не обіцяє нічого доброго", - пише журнал.

Назвавши "розгром" Трампа "найгіршою точкою" поїздки Зеленського до США, у Der Spiegel додали, що "і реальних яскравих моментів у ній не було".

ЗМІ зазначає, передбачалося, що український лідер повернеться на Батьківщину із позитивним рішенням від Джо Байдена, який погодиться. Зрештою, на удари західною зброєю територією Росії, але й цього не сталося.

Читайте також на порталі "Коментарі" - турне президента України Володимира Зеленського , включаючи його зустріч із кандидатом у президенти США від Республіканської партії Дональдом Трампом, показало, що далі у війні України точно легко не буде. Голоси в Республіканській партії публічно звинувачують його у втручанні у вибори в США, а симпатії їх кандидата до Путіна та його стриманість щодо України та її президента, лицемірно замасковані під час п'ятничної зустрічі у нью-йоркському "Трамп-тауері", стали кричущими. Про це пише видання "El País".