Чи продовжать США польоти над Чорним морем, після того, як був збитий дрон-розвідник

У Білому домі наголосили, що Чорне море не належить жодній країні

США не мають наміру переглядати свої плани, тому Вашингтон продовжуватиме польоти в міжнародному повітряному просторі над Чорним морем, незважаючи на вчорашній інцидент із дроном-розвідником, якого збив російський винищувач. Як передає портал "Коментарі", про це заявив речник Ради нацбезпеки Білого дому Джон Кірбі, пише "Associated Press".

"Якщо їхнє послання полягало в тому, щоб стримати чи відмовити нас від польотів та операцій у міжнародному повітряному просторі над Чорним морем, то це не вдасться. Ми збираємося продовжувати літати та працювати у міжнародному повітряному просторі над міжнародними водами. Чорне море не належить жодній країні", - заявив Кірбі.

Зазначимо, що ввечері 14 березня російські винищувачі збили над Чорним морем американський розвідувальний дрон MQ-9. При цьому в традиційній для неї манері РФ спростовує свою причетність до атаки на безпілотник США. Про що свідчить цей інцидент? Чи вплине він на перебіг російсько-української війни? Як події можуть розвиватись далі? Видання "Коментарі" із цими питаннями звернулося до експертів.

Читайте також на порталі "Коментарі" - в Інституті вивчення війни (ISW) розповіли, перед яким вибором незабаром опиниться Кремль.

Також видання "Коментарі" повідомляло – про що говорять нещодавні заяви та рішення Кремля – чи є ймовірність того, що Володимира Путіна приберуть, щоб зупинити війну проти України. Експерти в ексклюзивному інтерв'ю нашому порталу детально розібрали ситуацію.