Чи справді Україна отримає Patriot: у Білому домі відповіли

Білий дім підтверджує - США надішлють Україні систему Patriot

США у новому пакеті військової допомоги Україні на 2 млрд доларів передадуть Україні ракетну батарею Patriot. Після чого українські бійці навчатимуться нею керувати. Як повідомляє видання "Коментарі", про це повідомляється на сайті Білого дому.

"Президент Джо Байден оголосить новий великий пакет майже 2 мільярдів доларів допомоги Україні у сфері безпеки. Він міститиме дуже важливий аспект: батарею ракет Patriot, яка стане критично важливим активом для захисту українського народу від варварських нападів Росії на критичну інфраструктуру України", - йдеться у повідомленні. у повідомленні.

Наголошено, що США також будуть залучені до навчання українських військових керувати батареєю ракет Patriot у третій країні.

Оголошення Джо Байденом нового пакету заплановано на 21 грудня.

Читайте також на порталі "Коментарі" - головком ЗСУ Валерій Залужний виступив зі зверненням, в якому просить президента Володимира Зеленського підписати зміни до законодавства, прийняті Верховною Радою та посилення кримінальної відповідальності військових за невиконання бойових наказів, втечу з поля бою чи військової частини. Він також наголосив, що командири також несуть повну юридичну відповідальність за свої дії чи бездіяльність, а він повністю довіряє своїм підлеглим. Як ви оцінюєте це звернення? Чому виникла потреба і в ньому, і в змінах, про які йдеться? Портал "Коментарі" із цими питаннями звернувся до експертів.

Також видання "Коментарі" повідомляло - підсумки зустрічі Путіна та Лукашенка: якою може бути подальша участь Білорусі у війні.