Чи відправляє США з Європи зброю до Ізраїлю, яка мала надійти Україні: відповідь Пентагону

У Пентагоні підтвердили, що американська зброя, яка перебувала в Європі потрапляє до Ізраїлю.

У Міністерстві оборони США підтвердили, що частина озброєння з Європи було відправлено до Ізраїлю після атака угрупування ХАМАС на країну, зокрема це стосується 155-мм снарядів. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на "Голос Америки".

Представник Пентагону відреагував на інформацію ЗМІ про те, що десятки тисяч 155-мм снарядів США, які перебували в Ізраїлі, а згодом були направлені в Європу і можливо в Україну знову повернуться до Ізраїлю для проведення наземної операції в Секторі Гази.

"Ми забрали 155-мм снаряди з Ізраїлю для наших сил в Європейському командуванні, а тепер шлемо їх назад до Ізраїлю для їхнього використання", - додав заявив представник Пентагону.

Він також додав, що більшість з цих запасів було переспрямовано і передано назад до Ізраїлю.

Разом з тим у Міноборони США запевняють, що мають зброю для України та Ізраїлю. За словами речника Пентагону Пета Райдера єдиним видом зброї, де перетинається потреба обох країн - 155-мм снаряди.

"155-мм снаряди – те, що співпадає для обох країн. Але це єдина площина, де потреби співпадають", - заявив Райдер та додав, що оцінкою США "ми не матимемо проблем, щоб постачати це озброєння обом країнам.

За словами Райдера союзники України та партнери збільшують виробництво озброєння, зокрема і снарядів.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що з'явилась реакція США на атаку американської бази на Близькому Сході.

Також "Коментарі" писали, що за інформацією українського активіста Сергія Стерненка росіяни розстріляли групу українських військовополонених.